Oikeaksi osoittautunut päätös säästi 564 000 euroa!

Asiakkaamme on suuri kuljetusyritys, jolla on yli 1000 ajoneuvoa. Niillä ajetaan lähes 78 miljoonaa kilometriä vuodessa. Ei ole ihme, että päivittäiset ajoneuvojen toimintahäiriöt olivat yleisiä. Siksi jatkuva seuranta, ongelmien tunnistaminen ja ennaltaehkäisy olivat yritykselle erittäin tärkeitä. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi yritys päätti käyttää MOL-LUB Ltd:n WearCheck Oil and Machinery Diagnostics -palvelua. Tulosten perusteella tämä oli erinomainen ratkaisu: ongelmat havaittiin varhaisessa vaiheessa ja huollot olivat nopeampia, minkä ansioista materiaaleissa ja työvoimakustannuksissa säästettiin 546 000 euroa.

Nykyaikaisen henkilöauton moottorin käyttöikä on 400 000 - 500 000 kilometriä. Kovemmalle kulutukselle altistuvat hyötyajoneuvot voivat puolestaan optimaalisissa käyttöolosuhteissa ajaa jopa miljoona kilometriä. Huoltovälit ovat nyt merkittävästi pidempiä. Henkilöautojen huoltoväli on 20 000 - 30 000 kilometriä ja raskaiden kaukoliikenteeseen käytettävien hyötyajoneuvojen huoltoväli 100 000 - 120 000 kilometriä. Tämä heikentää mahdollisuuksia havaita ongelmat ajoissa, ja se johtaa siten huolto- ja korjauskustannusten kasvuun. Ajoneuvojen moottoreiden ja vaihteistojen hinta sekä toimintahäiriöiden aiheuttamat huolto- ja korjauskustannukset tekevät vikojen havaitsemisesta ja ennustamisesta vieläkin tärkeämpää. MOL-LUB WearCheck Oil and Machinery Diagnostics –palvelu tarjoaa tähän ongelmaan ratkaisun. Sen avulla valvotaan voiteluaineen ominaisuuksien muutoksia, jotka kertovat moottorissa tapahtuvista myönteisistä ja kielteisistä prosesseista.

Asiakkaamme havaitsi testien avulla kaksi yleisintä ongelmaa. Yritys säästi 175 miljoonaa Unkarin forinttia (noin 540 000 euroa) materiaali- ja työvoimakustannuksissa ja nosti merkittävästi omistamiensa linja-autojen moottorien käyttöikää.


Moottoriin tunkeutuvan pölyn havaitseminen: 87 ajoneuvoa
Merkittävän suuria määriä pölyä: 36 ajoneuvoa
Ennaltaehkäistyt moottoriviat ennakoivien huolto- ja korjaustöiden ansiosta: 26
Suorat säästöt: EUR 167,742

Moottoriin tunkeutuvan pölyn havaitseminen: 87 ajoneuvoa
Varoitusmerkit: 51 tapausta
Ennaltaehkäisevän huollon avulla vältettyjen moottorivaurioiden määrä: 29
Suorat säästöt: EUR 185,484

Moottorin jäähdytysnesteen havainnointi: 97 ajoneuvoa
Jäähdytysnesteen merkittävän suuri määrä: 72 tapausta
Ennaltaehkäisevän huollon avulla vältettyjen moottorivaurioiden määrä: 22
Suorat säästöt: EUR 141,935

Moottorin jäähdytysnesteen havainnointi: 97 ajoneuvoa
Varoitusmerkit: 25 tapausta
Ennaltaehkäisevän huollon avulla vältettyjen moottorivaurioiden määrä: 11
Suorat säästöt: EUR 69,355

Tuoteseloste

TOIMIALA:

matkustajaliikenne

KÄYTTÖKOHDE:

Raskaat ajoneuvot

Kysy asiantuntijoiltamme!
Ferenc Weibert

Schmierstoff-Experte
Spezialgebiet: Motoröle, Gasmotoröle, Autochemikalien

fweibert@mol.hu
Oletko kiinnostunut?

Fragen Sie unsere Experten!

×