Toimintahäiriöiden ja rikkoutumisten minimointi

Joskus ajattelemme, että polttomoottoreiden jäähdytysnesteet ovat vähemmän tärkeitä kuin ne todellisuudessa ovat. Nykyaikaisten moottorien jäähdytysnesteet ovat yhtälailla huipputekniikkaa kuin nykyaikaiset voiteluaineetkin. Tässä kuljetusyrityksessä tehty CoolCheck-jäähdytysnestediagnostiikka osoitti, että sopivan jäähdytysnesteen käytön ja jäähdytysjärjestelmien säännöllisen huollon avulla voidaan lisätä jäähdytysnesteen luotettavuutta ja nestejäähdytteisten ajoneuvon osien käyttöikää. Yritys myös säästää ylimääräisissä kustannuksissa, jotka aiheutuvat toistuvista konerikoista.

Talvikauteen valmistelevien toimenpiteiden jälkeen yhtiön linja-autoissa tapahtui useita selittämättömiä katkoksia. Jäähdytysjärjestelmissä oleva jäähdytysneste oli vaahdottunut lämmönvaihtimiin ja niiden ympärille oli muodostunut vaahto kerrostumia. Kerrostumat kavensivat jäähdytysjärjestelmien putkien halkaisijaa, rajoittivat nestevirtausta, heikentävät lämmönvaihtoa ja aiheuttivat ylikuumenemista. Tämä kävi ilmi, kun moottoriin ja jäähdytysjärjestelmään liitettyjen hydraulisten vääntömomentinmuuntajien toiminnassa oli toistuvasti ongelmia. Yhtiön ja MOL-LUB -asiantuntijoiden välinen yhteistyö ratkaisi nämä ongelmat.

Ongelmaan perehtymisen jälkeen MOL-LUB CoolCheck -jäähdytysnesteen diagnostiikka auttoi löytämään ratkaisun. Kävi ilmi, että ongelmat johtuivat koostumukseltaan erilaisten jäähdytysnesteiden sekoittamisesta ja niiden kemiallisesta yhteensopimattomuudesta. CoolCheck -jäähdytysdiagnostiikkaan perustuvat tarpeelliset huolto- ja korjaustoimenpiteet tehtiin. Tämä tapaus osoittaa oikean jäähdytysnesteen valinnan tärkeyden.

Tuoteseloste

YRITYS:

Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

TOIMIALA:

Julkinen liikenne

KÄYTTÖKOHDE

Hyötyajoneuvot

TUOTE:

EVOX Extra

Kysy asiantuntijoiltamme!
Ferenc Weibert

Schmierstoff-Experte
Spezialgebiet: Motoröle, Gasmotoröle, Autochemikalien

fweibert@mol.hu
Oletko kiinnostunut?

Fragen Sie unsere Experten!

×